PŘEKYSELENÍ ORGANISMU
Spousta lidí na světě konzumuje příliš kyselinotvorné živočišné produkty a kyselinotvorné zpracovatelné pokrmy a pije kyselinotvorné nápoje (můžeme jmenovat např. cukr, bílou mouku, limonádu, kávu,...). Rovněž se používají umělá chemická sladidla, která jsou velice kyselinotvorná a užívají se léky - samozřejmě také kyselinotvorné. Je načase, aby se člověk navrátil a jedl opět prostě a moudře. Měli byste klást větší důraz na pokrmy, které obsahují větší množství sodíku, draslíku, vápníku a hořčíku - jedná se třeba o ovoce a zeleninu. Tato jídla totiž pomáhají v těle udržovat zásaditost. Pokud v organismu existuje rovnováha mezi kyselostí a zásaditostí, tělo je více odolné vůči nemocem. Abyste si udrželi rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami, konzumujte 80 procent jídla působícího zásaditě a 20 procent jídla působícího kysele. Na základě výše uvedených příkladů si můžete povšimnout, že kyselé potraviny neznamenají citrusové ovoce, jako by se někdo mohl domnívat. Jogurt a mléko jsou kyselé, jen když jsou pasterizované. Pokud potřebujete tělu dodat zásadité látky, pak pijte šťávy z vylisované listové zeleniny (kapusta, petržel, pampeliška) smíchané se šťávou z okurky, jablka či celeru. Tímto zároveň provedete i očistu svého těla. Účinnou možností jsou také tzv. zelené potraviny, osobně mám velmi dobré zkušenosti zejména z tekutým chlorofylem - Liquid Chlorophyll. Pokud žijete ve městě, žijete ve velmi kyselém prostředí. Je proto obzvláště důležité, aby se lidé měli rádi a působili tak proti kyselým vlivům znečištěného ovzduší a chemicky upravenému jídlu. Kdo na to nedbá, žije ve velkém stresu po všech stránkách, což má za následek zvýšenou produkci kyselého odpadu a narušení rovnováhy pH. „Moře umírá kvůli znečištění a podobné je to i v našem těle, pokud máte tělní tekutiny znečištěné, což se projevuje tak, že máme v těle převahu kyselin." (Gabriel Cousens) Zdroj: Jídlo jako pokrm duše. Whitehouse Maureen + vlastníZásadotvorná výživa
Udržení rovnováhy pH v těle
Příklady potravin, které působí zásaditě
Příklady potravin, které působí kysele
"Kyselé" ovoce?
Zvýšení zásaditosti - nápoje z listové zeleniny
K zamyšlení